Zlatý žobrák aj v Rožňave

Premietanie v Rožňave

otvorí svojim koncertom v Gemerskom osvetovom stredisku o 18.00 hodine hudobné trio zo Srbska. Zahrajú evergreeny z oblasti  popu, rocku a rock and rollu,  blues a dokonca  country od takých hudobníkov ako Bob Dylan, Leonard Cohen, Eric Clapton, Sting, Adele, Amy Winehouse  a skupín ako sú The Doors, The Beatles, The Rolling Stones, Vaya Con Dios, Queen.
V Spišskom osvetovom stredisku v Spišskej Novej Vsi sa pre regionálnych amatérskych filmárov uskutoční workshop so slovenským aj zahraničným lektorom. O téme “Ekonomické aspekty investigatívnej publicistiky v súkromnom regionálnom televíznom vysielaní” bude prednášať  režisér, scenárista a producent Vladimír  Seman. Na workshope vystúpi aj Saman Hosseinpuor z Iránu, ktorý  je víťazom minuloročného Zlatého žobráka v sekcii Mladý autor s filmom “Ryba”. Účastníkom workshopu predstaví situáciu vo filmovom priemysle Iránu a porozpráva o podmienkach filmárskej práce v krajine.
V Michalovciach pred večerným predstavením predstavia verejnosti videoklip o meste z produkcie mladého rapera Tomáša Jaspera Vajdu.
Partnerom festivalu je Košický samosprávny kraj. Tento festival považuje za značku a  platformu pre odvetvie filmovej tvorby, ktorá je súčasťou kreatívneho priemyslu.

Viac sa dočitate: SEM