Televízny festival Zlatý žobrák bude nielen v Košiciach

KOŠICE. Medzinárodný festival lokálnych televízií Zlatý žobrák, jediný festival svojho druhu v Európe, ponúkne od 6. do 9. júna bohatý program nielen v Košiciach, ale festivalové premietania budú aj v Michalovciach, Rožňave a Spišskej Novej Vsi.

Ako informovala v stredu riaditeľka festivalu Eva Děkanovská, do 24. ročníka Zlatého žobráka prihlásili 200 filmov od autorov z 50 krajín, najvzdialenejšími sú Čína a India. Medzinárodná porota vybrala do finále 30 filmov.

Filmy budú premietať v stredu 6. júna od 14.00 a vo štvrtok, piatok a sobotu od 9.00 hod. Vstup na jednotlivé projekcie je voľný.

ČLÁNOK POKRAČUJE POD VIDEO REKLAMOU

Festival vyvrcholí v sobotu 9. júna večer oceňovaním najlepších filmov v košickej Historickej radnici.

Filmy, ktoré v kinách nie sú

„Vo filmoch jednoznačne prevažuje téma ľudských osudov a problémov. Ak sme doteraz hovorili, že festival prináša filmy z nepoznanej Európy, tak teraz sú to už filmy o osudoch ľudí a neznámych miestach z celého sveta. Nie sú to filmy, ktoré môžeme bežne vidieť v kinách a sú svojím spôsobom unikátne. Svedčí o tom tridsiatka vybraných finálových filmov, ktoré sa budú premietať v Kasárňach/Kulturparku. Filmy z vyše 200 prihlásených produkcií vybrala medzinárodná porota prostredníctvom dvoch internetových platforiem. O víťazných filmoch rozhodne porota v prvých dňoch festivalu,“ uviedla Děkanovská.

Čítajte viac: https://kosice.korzar.sme.sk/c/20838023/televizny-festival-zlaty-zobrak-bude-nielen-v-kosiciach.html#ixzz5JAhkNWl4