Festival Zlatý žobrák prinesie do Košíc filmy z celého sveta

V Košiciach v dňoch od 7. do 10. júna predstavia najlepšie filmy lokálnych televízií.

Košice 1. júna (TASR) – V Košiciach sa v dňoch od 7. do 10. júna predstavia najlepšie filmy, ktoré z viac ako 300 prihlásených vybrala sedemčlenná porota Medzinárodného festivalu lokálnych televízií Zlatý žobrák. Košičania si budú môcť vychutnať v rámci súťažnej prehliadky v Dome techniky filmy, ktoré vybrala medzinárodná odborná porota. “Do súťaže sa prihlásilo vyše 300 filmov, takže porota mala čo robiť,” uviedla riaditeľka festivalu Eva Děkanovská.

Predsedom poroty je, ako aj po minulé roky, herec a moderátor zo Švajčiarska Roger Worrod. Súťaží sa v troch sekciách. Cenu si prevezmú víťazi v sekcii lokálna televízia, produkčná spoločnosť a mladý autor. “Do súťažnej prehliadky sa prihlásili autori z 53 krajín, medzi nimi aj také exotické krajiny, ako je Kongo, Brazília, Libanon či Irán,” priblížila Děkanovská.

Filmy si budú môcť záujemcovia pozrieť každý festivalový deň od 9.00 do 13.00 h v Dome techniky a v dňoch 7. až 9. júna v kine Úsmev. “Súčasťou festivalu budú aj panelové diskusie a workshopy, v ktorých sa bude diskutovať o témach, ktoré hýbu Európou. Vo štvrtok 8. júna sa bude diskutovať o terorizme a vojne ako o existenčnej hrozbe médií. O deň neskôr, v piatok, sa budú účastníci rozprávať o utečeneckej a migračnej kríze z pohľadu médií,” uviedla Katarína Jantošovičová z referátu styku s médiami a verejnosťou Košického samosprávneho kraja.

Celý článok: SEM